Hívjon minket és segítünk megtalálni a legmegfelelőbb megoldást!

Otthonfelújítási hitel

Újabb elemmel bővül az otthonteremtési program!

 

2021. február 1-jétől otthonfelújítási kölcsönt kínálnak azoknak, akiknek nincs elég önerejük ahhoz, hogy az otthonfelújítási támogatással élni tudjanak.


A kormánynak az otthonteremtési programmal az a célja, hogy minél biztonságosabb és jobb körülmények között várhassák és nevelhessék gyermekeiket a magyar családok – hangoztatta Novák Katalin.

 

2021. január 1-jétől támogatást vehetnek igénybe azok, akik felújítják otthonukat: a felújítási költségek fele, legfeljebb 3 millió forint – támogatásként utólag megkapható.

Akik pedig nem rendelkeznek elég pénzzel ahhoz, hogy finanszírozzák a felújítást, és így elesnének ettől a támogatástól, azoknak kiváló lehetőség az otthonfelújítási kölcsön.

Az otthonfelújítási kölcsön egy maximum 6 millió forintos, legfeljebb 10 éves futamidejű, maximum 3 százalékos kamatozású kölcsönt jelent, melyet a bankfiókokban lehet majd igényelni.

Ez az újfajta kölcsön azoknak szól, akiknek most nincs pénzük ahhoz, hogy megelőlegezzék az építkezéssel, vagy felújítással, esetleg korszerűsítéssel kapcsolatos munkákat.

A kölcsön igénylésekor a bankban megvizsgálják majd a támogatáshoz való jogosultságot. Ehhez legalább egy gyermek közös háztartásban nevelése, továbbá olyan munkaviszony szükséges, ami majd jogosulttá teszi a támogatásra.

Akik megfelelnek a feltételeknek, megkapják a támogatást is, ami a kifizetett költségek 50 százaléka, maximum 3 millió forint, ami felerészben munkadíj, felerészben anyagköltség lehet.
Ez azt jelenti, hogy a maximális, 6 milliós kölcsön esetén a hitel 3 millió forinttal csökken, ennek pedig a törlesztése tíz évre mintegy havi 30 forintos részletet jelent majd a családoknak.

 

______________  KÉRJEN VISSZAHÍVÁST!  _____________