Hívjon minket és segítünk megtalálni a legmegfelelőbb megoldást!

Építési hitel

Fontos tudnivalók!

Építési hitel már 18 éves kortól igényelhető, és a hitel lejáratakor az adós nem lehet 70 évnél idősebb, bár néhány bank ettől eltér és akár 75 éves korig is lehetővé teszi.

A felvehető hitel összeg a hiteligénylő jövedelmi helyzetétől, valamint az építeni kívánt lakóingatlan várható jövőbeni értékétől függ.

Természetesen az építési hitelek finanszírozási aránya jogszabályban rögzített.
Egy építési hitelügyletbe legfeljebb 3 ingatlan vonható be, ha erre van lehetőség, azonban a tulajdonosának szintén részt kell vennie a hitelügyletben.

Az építési hitelek finanszírozása szakaszosan történik. Törlesztési kötelezettség mindig csak a kifolyósított hitelösszegnek megfelelően merül fel.

  • Mekkora építési hitel vehető fel?Az építési hitelnél minden bank meghatározza a minimálisan és a maximálisan igényelhető hitelösszeg nagyságát. Általában a minimális hitelösszeg 500.000Ft-tól indul. A maximális összeg pedig 20 millió, 40 millió, de néhány bank esetében akár 100 millió felett is lehet, bizonyos feltételek teljesülése esetén.
  • Mekkora az ingatlanom várható forgalmi értéke?Építési hitelnél a banki értékbecslő, az épülő ingatlan jelenlegi értékét, a várható forgalmi, illetve a hitelbiztosítéki értékét állapítja meg. Amennyiben a hitelkérelem beadásakor még nem kezdte meg az építkezést akkor az érték megállapításának az alapja, a telek lesz. Ha elkezdte az építkezést, akkor benne lesz az ingatlan aktuális készültségi foka is, annak értékével együtt.

Töltse le tájékoztatónkat!

 

Download .PDF
Download .DOC

Házépítés, emeletráépítés, tetőtér beépítése (abban az esetben ha új, külön bejáratú, önállóan forgalomképes lakást alakítunk ki), társasház, illetve többlakásos ház építése.
Önerőként rendelkeznünk kell a telekkel, továbbá a teljes költségvetés legalább 40%-ával, és az utolsó 10%-al!